18.4.2014

Neljä tapaa taitella taskuliina

Taskuliinan perusteella voidaan vetää johtopäätöksiä miehen tyylistä ja itsevarmuudesta. Moni jättää turhaan rintataskunsa tyhjäksi, koska kokee taskuliinat liian juhlaviksi. Taskuliinat sopivat kuitenkin tilanteeseen kuin tilanteeseen. Mitä eri tavat taitella taskuliina kertovat miehestä?


JFK

Tämän tyylin taitteluun sopivat niin puuvillainen, silkkinen kuin pellavainenkin taskuliina. Vaikka taitokset tehdään millimetrin tarkalla huolellisuudella, tulee valmiiksi taiteltuja kaupasta ostettuja liinoja välttää. Tyyli viestii käyttäjänsä tarkasta ja huolellisesta luonteesta ja se sopiikin erinomaisesti henkilöille, jotka huolehtivat toisten ihmisten sijoitusomaisuudesta tai muutoin tärkeistä asioista. Esimerkkinä pankkiirit ja juristit.

Bond, James

Tämä taskuliinamalli on hienostunut ja sopii lähes jokaiseen tilanteeseen. Frakin kanssa liinan taittelu taskun suuntaiseksi viivaksi on ehdoton vaatimus. Tämä malli edellyttää valkoista puuvilla- tai pellavaliinaa.

Astaire

Näyttelijä ja tanssija Fred Astairen mukaan nimetty tyyli. Silkkinen neliskulmainen liina voidaan puolittaa kolmioksi, jonka jälkeen se upotetaan rintataskuun kolmion kärki edellä. Kun liina on asetettu taskuun, käännetään sitä sivusuunnassa niin kauan, kunnes se näyttää tyydyttävältä käyttäjänsä silmään.

Churchill

Jotta tämä tyyli voidaan valita, tulee taskuliinan olla silkkinen. Tarkoituksenmukaista on, että liina on asetettu “huolimattomasti” taskuun, mutta todellisuudessa kuitenkin suurella tarkoituksenmukaisuudella.

Riippumatta siitä, millä mallilla liinasi taittelet, on tärkeää muistaa seuraava sääntö; taskuliinan ja kravatin ei tule olla kuosiltaan samanlaiset.

- “Mikä minun mielestä on sopimatonta käytöstä? – Se että miehen taskuliina on samaa kuosia kuin kravatti”.

Asfa-Wossen Asserate, kirjassa Sivistynyt käytös

Lähde: Nimitykset taskuliinamalleille ovat Esquire-lehden julkaisemasta The Handbook of style käsikirjasta.

Kommentit

  1. Kaapo kirjoitti:

    Taitteluohjeet?

Jätä kommenttisi

facebook