23.4.2014

Taitteluohjeita taskuliinalle – Osa 2 – Nelikärki

Seuraavassa herrasmiesten tyyliä vuodelta 1955. Klassikko toimii edelleen ja mallia voi halutessaan varioida kolmikärkiseksi. Taitosten välit vaihtelevat 1,5 – 3 cm:n välillä toisistaan, riippuen kärkien määrästä ja rintataskun leveydestä.

1. Taita ensin liina kulmasta kulmaan siten, että saat aikaan kolmion. Aseta kolmion pitkä sivu vasempaan reunaan, jolloin suorakulma jää oikealle.

2. Paina vasemman käden etusormella pitkän sivun keskeltä ja vie oikealla kädellä suorakulman päällimäistä laskosta ylöspäin, sopivalle etäisyydelle edellisestä kärjestä. Kaksi kärkeä on jo valmiina ja pahin takana. Jos onnistuit tässä, saat varmasti loputkin taitokset kasaan. Jos taas et, vihanhallintakykysi joutunee koetukselle.

3. Uusi temppu nyt päällimäisenä olevalle suoralle kulmalle (oikeassa reunassa). Paina vapaavalintaisella vasemman käden sormella samasta paikasta kuin edellisessa kohdassa ja tuo seuraava laskos ylös muiden joukkoon.

4. Neljännen kärjen saat taittamalla oikealla olevat alakulmat ylös muiden päälle, mutta muista jättää sopiva turvaväli.

5. Voit sommitella liinan taskuusi sopivaksi oikean reunan kulmaa taittamalla. Taita siis tarvittava määrä liinaa paketin takapuolelle. Liinan jokainen taitos voidaan silittää jo taitteluvaiheessa, jolloin reunat terävöityvät. Vaihtoehtoisesti voit silittää vain viimeisen taitoksen, jolloin taskukoriste jää ilmavammaksi.

6. Aseteta nelikärki taskuun siten, että kuvassa näkyvät taitokset jäävät ulospäin. Taskun syvyydestä riippuen myös alareunaa voidaan taittaa, jolloin liinasta jää näkyviin 2- 4 cm:n kärjet.

7. Kanna taskuliinaasi ryhdikkäästi kuin palokärki.

Jos neljä kärkeä on liikaa, voit jättää viimeisen tekemättä. Käännä silloin koko loppuliina kolmen kärjen taakse. Ensimmäiset 3 vaihetta tehdään aivan samoin kuin nelikärjessä.

Taita vielä vasemmalta törröttävä ylimääräinen liina kertaalleen koko paketin alle.

Kolmikärkesi on valmis seikkailuun.

Aiemmin julkaistut ohjeet:

http://pukeudu.fi/blogi/taitteluohjeita-taskuliinalle-osa-1-winged-puff

Jätä kommenttisi

facebook